środa, 4 czerwca 2014

sernik na śmietanach


SERNIK NA Śmietanach,ciasto:5 żółtek, 1 margaryna,1/2 szklanki cukru,3 łyżeczki proszku do pieczenia,3 szklanki mąki pszennej, 1 łyżka kwaśnej śmietany.Ciasto wyrobić ,podzielić na 2 części, jedną zamrozić.masa:5 białek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy, budyń śmietankowy, 3 duże śmietany 400 gramowe 18% z biedronki Mleczna dolina.Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodać budyń a następnie już ręcznie i bardzo delikatnie dodawać po łyżce śmietanę i delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć na nie ciasto nie mrożone , wylać śmietanę a na końcu zetrzeć na tarce jarzynówce ciasto mrożone.Piec godzinę w piekarniku w 180 stopniach .

2 komentarze: