czwartek, 5 czerwca 2014

leczo

leczo :1 kg parówki , 1kg pieczarek, 1 kg cebuli,1 kg papryki czerwonej świeżej, ketchup łagodny duży w słoiku.Wykonanie;Parówki obrać z flaka pokroić na cztery części , pieczarki umyć pod bieżącą wodą i pokroić na cztery części , cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.Pieczarki pokrojone wrzucić do garnka i zagotować  , jak będę miękkie odcedzić na durszlaku. Pokrojoną paprykę wrzucić do garnka  podlać trochę wody i pogotować, jak będzie miękka dodać parówkę, pieczarki i cebulę , troszkę pogotować aby cebulka  była miękka.Jak będzie miękka  nasza cebulka dorzucić ketchup i chwilkę  pogotować.Dodać do smaku sól, pieprz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz