poniedziałek, 16 czerwca 2014

sałatka warstwowa

Polecam tą sałatkę , ponieważ szybko się ją robi i jest przepyszna.Sałatka warstwowa:1/2 główki kapusty pekińskiej, 4 małe pomidory, 30 dag szynki konserwowej, kilka korniszonów, 5 jajek, 1 ogórek zielony, 20 dag sera żółtego.SOS: mały majonez, mały jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz..WYKONANIE: kapustę drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.Szynkę , pomidory i ogórki kroimy w paseczki.Ser ścieramy na tartce o dużych oczkach.W salaterce układamy kolejne warstwy; kapusta pekińska, pomidory, szynka, kukurydza, korniszony, jajka, ogórek zielony, żółty ser.Majonez mieszamy z jogurtem i posiekanym koperkiem doprawiamy do smaku.Sosem polewamy sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz