Polecam tą sałatkę , ponieważ szybko się ją robi i jest przepyszna.Sałatka
warstwowa:1/2 główki kapusty pekińskiej, 4 małe pomidory, 30 dag szynki
konserwowej, kilka korniszonów, 5 jajek, 1 ogórek zielony, 20 dag sera
żółtego.SOS: mały majonez, mały jogurt naturalny, koperek, sól,
pieprz..WYKONANIE: kapustę drobno kroimy.Jajka gotujemy na twardo,
obieramy i kroimy w ćwiartki.Szynkę , pomidory i ogórki kroimy w
paseczki.Ser ścieramy na tartce o dużych oczkach.W salaterce układamy
kolejne warstwy; kapusta pekińska, pomidory, szynka, kukurydza,
korniszony, jajka, ogórek zielony, żółty ser.Majonez mieszamy z jogurtem
i posiekanym koperkiem doprawiamy do smaku.Sosem polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz